Gradovi i općine 08.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Iznadprosječne županije kao Međimurska čine uspješnu Hrvatsku

U službenom posjetu Međimurskoj županiji u ponedjeljak je boravio potpredsjednik Vlade RH, ministar regionalnog razvoja i fondova EU RH Branko Grčić. Tom je prigodom održao radni sastanak u uredu župana Međimurske županije Matije Posavca, uz prisustvo saborskog zastupnika Marija Habeka, pomoćnika ministra Venka Čurlina te predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka.

- Na samom sjeveru Hrvatske imamo najviše novih greenfield projekata, samo u Međimurju tu su HAIX, Paul Green ili CWS Bocco. S razlogom strane tvrtke prepoznaju ovu županiju kao prostor gdje se isplati ulagati, a uz to zapošljavaju domaću radnu snagu. Dobar trend koji vidimo ovdje u vidu investicija, povećanja izvoza i smanjenja nezaposlenosti, je nezaustavljiv - rekao je potpredsjednik Vlade i pritom dobar međimurski primjer objasnio i na primjeru mandata Vlade koji je pri samom kraju.

Kako je istaknuo, vidljiv je gospodarski oporavak, izvori rasta u industriji u novom su pozitivnom pomaku kao i turizam, zabilježen je gospodarski rast, došlo je i do rasta osobne potrošnje te rasta trgovine na malo koja pokazuje najveću stopu uopće od izbijanja krize. 

- Mi uvijek tražimo priliku da se dokažemo i da naglasimo da se u malim proračunima i dosta izazovnoj situaciji može dosta toga izvući. Naime zahvaljujući upravo podršci javnog sektora danas imamo dizalice na područjima gdje se grade Dom zdravlja ili škole u Pribislavcu i Orehovici, adaptira se Gimnazija, a planiramo i širenje Međimurskog veleučilišta te upravo preko ministarstva regionalnog razvoja radimo na revitalizaciji muzeja - naglasio je međimurski župan, a potpredsjednik Vlade nadovezao se činjenicom kako je njegov posjet upravo prilika da se istakne jedna od najuspješnijih županija u Hrvatskoj.

O tome će nesumnjivo više riječi biti danas tijekom posjeta ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara Čakovcu i Pribislavcu.

Detaljnije o boravku Branka Grčića u Čakovcu donosimo u tiskanom izdanju.  (al)

Izvor: 3150