Gradovi i općine 24.11.2019. 08:22. Zadnja izmjena: 24.11.2019. 08:22.

Investicije

Kad će oprema u novu školsku zgradu u Pribislavcu?

Gradnja nove zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu, započeta u ožujku 2015. godine. Premda se najavljivalo da će djeca novu školsku godinu započeti u novoj zgradi, plan nije ostvaren, preseljenje je odgođeno je za početak drugog polugodišta ove školske godine.

Zgrada škole korisne površine 2.830 kvadratnih metara je  završena (interijer i eksterijer), a prema kraju idu i radovi koje je preuzela čakovečka Tegra u kolovozu - uređenje prometnih površina u dvorištu škole (kolničke i parkirališne, odvodnja i prometna signalizacija).

Proteklih dana radilo se na polaganju opločnika nogostupa i trga ispred zgrade.

Višnja Ivačić, načelnica Općine Pribislavec i njen zamjenik Kruno Kamenić kažu da imaju samo još jednu brigu: hoće li na vrijeme stići oprema, jer svaka javna nabava neizvjesnog je trajanja zbog mogućih žalbenih postupaka.

Vrijedi podsjetiti da je Općina osigurala zemljište za Školu te u suradnji sa Županijom investirala u komunalnu infrastrukturu 977.500 kuna, s 5.245.000 kuna iz Ministarstva znanosti i obrazovanja započeta je gradnja, a to je bilo dostatno tek za osnovnu konstrukciju objekta bez krovišta. Za konačno dovršenje zgrade nove zgrade vrijedne 19.240.000 kuna, 15 milijuna kuna osiguralo je ponovo Ministarstvo, preostalo Međimurska županija.