Gradovi i općine 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Kanalizacija dravskog bazena

Uskoro će se navršiti godinu dana otkako su u gradskoj vijećnici Čakovca potpisani ugovori o izgradnji, odnosno financiranju izgradnje kanalizacije u naseljima dravskog bazena - Kuršancu, Šandorovcu, Novom Selu na Dravi i Totovcu.
Prema posljednjim, grubim procjenama gradskih čelnika, realizacija jednog od najvećih projekata na području Čakovca mogla bi početi u veljači iduće godine.
- Bio je raspisan natječaj za projektante koji je prošao, čekamo da London (Europska banka za obnovu i razvoj, op.nov.) to potvrdi. Zatim oni raspisuju međunarodni natječaj za najboljeg ponuđača za izvođenje radova i tada će se krenuti, kaže gradonačelnik Stjepan Kovač.
Podsjetimo, ugovori o kreditiranju, nakon 4 godine pregovora predstavnika tvrtke Međimurske vode i Europske banke za obnovu i razvoj, potpisani su u prosincu prošle godine. Zajam je vrijedan 8,000.000 eura. Pri tome bi država, odnosno Hrvatske vode trebale otplatiti 90, a Međimurske vode 10 posto iznosa. Međimurski gradovi i općine koji imaju najveće suvlasničke udjele u Međimurskim vodama prethodno su dali suglasnost na zaduživanje. Sustav će, uz ostalo, obuhvatiti 17 kilometara cijevi i 3 precrpne stanice.(vk)

Izvor: 3058