Gradovi i općine 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Kanalizacija u naseljima Dravskog bazena

Po svemu sudeći, domaće snage realizirat će financijski najizdašniji projekt koji će se ove godine početi ostvarivati na području Grada Čakovca - izgradnju kanalizacije u naseljima dravskog bazena.

Rezultati javnog natječaja službeno još nisu objavljeni, no, kako doznajemo, najpovoljniju ponudu, u iznosu od 3,500.000 eura, dala je Zajednica ponuditelja - čakovečke tvrtke Tegra d.d. i Hidrotehnika d.o.o., zajedno s varaždinskim poduzećem Aquatehnika. Na međunarodni javni natječaj proveden pod „nadzorom“ kreditora čitave investicije - Europske banke za obnovu i razvoj, javilo se 6 ponuditelja, no, cijene koje su oni ponudili bile su znatno veće od one spomenutih triju tvrtki. Podsjetimo, nakon 4 godine pregovora predstavnika tvrtke Međimurske vode i Europske banke za obnovu i razvoj, ugovori o kreditiranju potpisani su u prosincu 2012. godine. Zajam je ukupno vrijedan 8,000.000 eura.

Pri tome bi država, odnosno Hrvatske vode trebale otplatiti 90, a Međimurske vode 10 posto iznosa. Međimurski gradovi i općine koji imaju najveće suvlasničke udjele u Međimurskim vodama prethodno su dali suglasnost na zaduživanje.

Sustav u naseljima Totovec, Šandorovec, Kuršanec i Novo Selo na Dravi uz ostalo će obuhvatiti 17 kilometara cijevi i 3 crpne stanice.(vk)

Izvor: 3089