Gradovi i općine 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Kivi / Nathodnik

Nenad Topličanec iz Totovca veliki je zaljubljenik u prirodu. U obiteljskom dvorištu uzgaja mnoge biljke, ukrasno grmlje, egzotično voće i rijetko drveće. Za neke od njih sjemenje je naručivao iz dalekih zemalja.
- Po zanimanju sam automehaničar, pa su mi sati u druženju s biljkama prava relaksacija od svakodnevnog posla, kaže Nenad.
Nedavno je imao berbu kivija koji je ove godine dobro rodio, pa je ubrao više od stotinu kilograma. Nenad ističe da je naše podneblje jako dobro za uzgoj kivija i da bi, uz osiguran otkup, bilo rentabilno uzgajati ga.(u)

Vijeće Gradskog kotara zapad na svojoj je 4. sjednici, između ostalog, usvojilo plan rada za 2014. godinu. Njime je predviđeno uređenje parkirnih mjesta u Vukovarskoj te ulicama Vladimira Nazora i Ivana pl. Zajca, održavanje dječjih igrališta te postavljanje klupa na više lokacija. Vijećnici priželjkuju i postavljanje slavina s pitkom vodom kod dviju čakovečkih fontana. Najambiciozniji projekt koji će predložiti višim instancama je izgradnja nathodnika od Konzuma do zgrada u Zrinsko-frankopanskoj i od Gimnazije Josipa Slavenskog do Perivoja Zrinskih.
Vijeće je prihvatilo i financijski plan za iduću godinu težak 20.000 kuna.
V. Kelkedi

Izvor: 3053