Gradovi i općine 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Klizište / Pošta / Komunalna naknada

Graditeljstvo Huđek iz Koprivnice na natječaju je dobilo posao na sanaciji klizišta na cesti (u nadležnosti ŽUC-a) između Selnice i Praporčana, vrijedan oko 750.000 kuna. Zahvat koji treba obaviti nije jednostavan - na nekoliko stotina metara sasvim se mijenja trup prometnice, uređuju tri propusta i kanali za otjecanje oborinskih voda, a najmanje do kraja studenoga (sudeći po stanju radova) iz Selnice se do Praporčana može samo obilazno, preko Bukovca. (mb)

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, potaknut brojnim upitima mještana, zatražio je od Hrvatske pošte jasnu informaciju zatvara li se Poštanski ured 40314 Selnica, kao što je to slučaj s nekim drugim poštanskim uredima po Međimurju. Iz sjedišta Hrvatske pošte, Odjela upravljanja mrežom (ureda), stiglo je, međutim, obavještenje: nema istine u glasinama da se selnički ured zatvara, radit će i dalje normalno, a kada bi se takva odluka i donosila, jedinica lokalne samouprave bila bi obaviještena, uz ponuđenu mogućnost da se (eventualno nerentabilan) ured organizira kao ugovorni. Razlika je jedina što se sada, zbog reorganizacije dostave pošte, selnički ured tretira kao isporučni poštanski ured bez dostavnog područja jer je njegovo područje pripojeno dostavnom području Poštanskog ureda 40313 Sveti Martin na Muri, pa se zbog toga na pošiljke upućene na selničko područje više ne piše broj selničkog ureda, nego svetomartinskog. (mb)

Vrijednost boda za izračun komunalne naknade, po odluci Općinskog vijeća Svetog Martina na Muri, porasla je s 2,40 kuna na 2,90 kuna po četvornom metru korisne površine stambenog, odnosno poslovnog prostora. To je iznos za nekretnine do 80 četvornih metara prostora.
Za one iznad te kvadrature vrijednost boda raste s 2 na 2,40 kune po četvornom metru. Zadnja izmjena vrijednosti boda bila je u veljači 2005. godine. (vt)

Izvor: 3054