Gradovi i općine 07.05.2016. 10:41. Zadnja izmjena: 07.05.2016. 10:50.

Službena putovanja gradonačelnika

Kolarek nije odlazio u inozemstvo, Srpak bio samo u Mađarskoj

Nakon Čakovca, o čemu smo pisali, gradonačelnike Preloga te Murskog Središća također smo upitali kamo su i za koliki trošak službeno putovali unatrag godinu dana.

Prvi čovjek Preloga Ljubomir Kolarek kazao nam je da u inozemstvo nije putovao, već samo, bilo sam ili kao dio izaslanstva Grada, na različite sastanke u Zagreb, jednom prilikom u Slavoniju te u Mali Lošinj – grad s kojim se Prelog pobratimio.

Za prijevoz su korištene rent-a-car usluge, a trošak je, prema gruboj Kolarekovoj računici, iznosio oko 10.000 kuna, ali od početka mandata, odnosno u gotovo protekle 3 godine. Kolarek dodaje da se na različite sastanke „unutar" Međimurja, kao i njegov zamjenik, vozi osobnim automobilom, a za to se putnih troškova – odriče.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak otkriva pak nam da je u nekoliko navrata u posljednjih godinu dana boravio u 100 kilometara udaljenom mađarskom mjestu Narda s kojim se pobratimio Grad Mursko Središće.

Srpak je putovao svojim privatnim vozilom s tim da je Grad platio putne troškove – 2 kune po kilometru, dakle ukupno nekoliko stotina kuna po putovanju.