Gradovi i općine 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Koncesije / Ceste i poljski putevi

U periodu od iduće tri godine Općina Štrigova u koncesiju će dati nekoliko djelatnosti. Početak koncesije za obavljanje poslova prijevoza pokojnika i pogrebnih poslova je već u veljači ove godine, a za skupljanje, odvoz i odlaganje komunalnog otpada u siječnju 2016. godine. Općinsko vijeće utvrdilo je da će koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova početi u kolovozu 2016. godine.
Procijenjene godišnje naknade za koncesiju odvoza smeća i dimnjačarskih usluga su po 15 tisuća kuna, a za prijevoz pokojnika 10 tisuća. Svaka od koncesija bit će ugovorena na rok od pet godina. (l)

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Nedelišće načelnik Darko Dania dotaknuo se i pitanja cesta i poljskih puteva. O zaštiti nerazvrstanih cesta, a poljski putevi su prema kategorizaciji ceste 3. reda i smatraju se nerazvrstanima, brine Općina Nedelišće, u skladu s odbredbama niza odluka iz domene.
- Kontrolu osovinskog pritiska ukupno dopuštene mase i dimenzija vozila na nerazvrstanim cestama, na poziv i o trošku Općine, obavlja ovlaštena pravna osoba. Prijevoznik je dužan ishoditi odobrenje za izvanredni prijevoz u uredu Općine i izvršavati obveze koje iz toga proizlaze. Na temelju dva pisana zahtjeva poljoprivrednika s područja naše općine, izdali smo odobrenja za provoz određenog broja vozila s točno navedenim registarskim oznakama i vrstom vozila po lokalnoj cesti pod upravom ŽUC-a, na dionici Pušćine - Gornji Hrašćan. Utvrdili smo da nisu nastala značajnija oštećenja, a tijekom cijele godine također se vrše provozi poljoprivrednih strojeva, ističe načelnik Darko Dania.(al)

Izvor: 3065