Gradovi i općine 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

KOTORIBA: Aktualni sat

Vijećnik HDZ-a Ivan Kos pitao je zbog čega se Općina nije prijavila na natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća, kako bi žitelji mogli dobiti subvencije. Neprijavljivanje na natječaj smatra velikim propustom Općine. Načelnik Grgec odgovorio mu je kako to nije učinjeno zato što Općina za te namjene nije osigurala novac u svome proračunu, a zainteresirane je uputio na Međimursku županiju. Nadalje ga je zanimalo zbog čega je pregled javne rasvjete povjeren tvrtki izvan Međimurja i naveo kako u Kotoribi ima stručnjaka koji bi to mogli obaviti daleko jeftinije. K tome je dodao kako ima saznanje da ta zagorska tvrtka poslove obavlja mahom u jedinicama lokalne uprave u kojima izvršnu vlast obnaša SDP. Načelnik mu je odgovorio da taj pregled košta 10.000 kuna te te da ga ne zanima odakle tko dolazi, kao ni povezanost s politikom.

O natječaju  je kolegu Kosa podupro Željko Šebeštjan (HSS), rekavši kako se o tome moglo bar neizravno razmišljati, čime bi nekim mjesnim tvrtkama bio osiguran posao, a i vizualni identitet Kotoribe bio bi znatno ljepši.

- Kao papagaj ponavljam o sigurnom pješačkom prijelazu preko željezničke pruge kod škole. Je li se o tome razgovaralo bar sa ŽUC-om, pitao je nezavisni vijećnik Vinko Horvat, a odgovor načelnika bio je niječan. Horvata je nadalje interesirala  sigurnosna situacija u Kotoribi. Načelnik mu je odgovorio kako je ona po „papirnatim podacima“ policije zadovoljavajuća, no, on misli da je stvarnost sasvim drugačija te je rekao kako je doživio „prodike“ policajaca kada je došao tražiti pomoć.

- Kotoripčani neće dopustiti da im pojedinci krše i ruše sigurnost. Stoga ću inicirati sastanak s odgovornim ljudima iz PP Prelog, rekao je Grgec.

Horvat je dodao kako u tome načelnik mora imati podršku cijelog OV-a i da je potreba da se taj sastanak što prije održi.

Predsjednika Vijeća Zorana Radmanića (HDZ) zanimalo je koje će projekte Općina kandidirati na natječaj Ministarstva kulture RH koji je otvoren do 21. rujna i što će se učiniti sa 100.000 kuna koje je Župa dobila u svrhu obnove crkve? Predložio je da se na natječaj kandidira Knjižnica i čitaonica (uređenje potkrovlja), zgrada bivšeg Dječjeg vrtića koji bi trebao postati mjesno kulturno središte, a ima još nekih objekata koje je nužno obnoviti.

Grgec mu je odgovorio kako će se zasad kandidirati obnova zgrade starog farofa, a kada je crkva u pitanju, vjeruje da će se ići obnovi crkvenog tornja, o čemu postoji načelni dogovor sa župnikom. Radmanić je toj ideji dao potporu.(mg)

Izvor: 3097