Gradovi i općine 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

KOTORIBA: Krnje Vijeće prihvatilo krnji proračun

U ponedjeljak, 25. kolovoza na 9. sjednicu OV-a Kotoribe došlo je svega sedam vijećnika. Troje iz redova HDZ-a, dvoje iz SDP-a, jedan iz HSS-a i jedan nezavisni vijećnik. Bilo je to dovoljno da sa 6 glasova ZA i 1 SUZDRŽANIM prihvate polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine. Obrazlažući ga, načelnik Ljubomir Grgec rekao je kako je on u ovom trenutku realan i kompatibilan s aktualnim trenutkom. Tako je njegova prihodovna strana do 30. lipnja realizirana u 27,93%, ili 2,034.361,11 kuna. Rashodi su odnosu na plan bili 24,93% i iznosili su 1,577.727,11.

Devet javnih priznanja

Vijeću je općinsko Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja  predložilo devet kandidata za ovogodišnje dobitnike općinskih priznanja. Za medalje su predloženi kadetska ekipa ŠRD-a Som i Nikola Filipašić, član ŠRD-a Som i dvostruki reprezentativac HŠRS-a, Jelena Grgurec za dugogodišnji uspješan rad u KUD-u Kotoriba, Zlatko Milovanović za dugogodišnji uspješan rad u DVD-u Kotoriba, tvrtka Siladi d.o.o. za doprinos gospodarskom razvoju mjesta, Zdravko Rep za iskazanu stručnost u obavljanju visokih vojnih funkcija te dugogodišnji uspješan rad u MNK-u Klub 75 i NK-u Graničar te Stjepan Strbad za iskazanu izuzetnu hrabrost i domoljublje te dokazani stupanj stručnosti u obavljanju najviših vojnih i civilnih poslova.

Za dobitnike plaketa predloženi su  mađarska Općina Murski Križevci za dugogodišnju uspješnu suradnju s Općinom Kotoriba i Društvo naša djeca Kotoriba za 35 godina uspješnog rada i djelovanja.

Vijećnik Stanko Vugrinčić u ime vijećnika SDP-a podnio je amandman kojim su njegovi vijećnici tražili da se Zdravku Repu umjesto medalje dodijeli plaketa, smatrajući da to prema svom dokazanom radu zaslužuje. Amandman je jednoglasno prihvaćen.

Na početku sjednice načelnik Ljubomir Grgec najavio je kako početkom rujna kreće adaptacija zgrade mrtvačnice u vrijednosti od 300.000 kuna i da će se uskoro krenuti na cjelokupnu izmjenu javne rasvjete s ekonomičnijim rasvjetnim tijelima. Pored toga je istaknuo potpis aneksa sporazuma između naše i mađarske strane o izgradnji mosta preko Mure na potezu Kotoriba - Murski Križevci, što će biti obavljeno u rujnu. Općina će s Domom za starije i nemoćne osobe u Kotoribi EU-u kandidirati projekt  Pomoć u kući, pa je napravljen popis onih osoba u mjestu kojima će ta pomoć biti nužna. Naveo je kako će ŽUC urediti pješačke prijelaze u glavnoj ulici, na mjestima na kojima se spajaju ulice Ivana Gorana Kovačića i D. Domjanića te Ulica dr. V. Žganca i R. Boškovića. Pored toga, rekao je kako je s Međimurskim vodama dogovoreno da se tijekom rujna saniraju mjesta na kojima se gradila posljednja kanalizacijska mreža, a da će prema nadležnim službama biti upućen zahtjev za proširenje nove poduzetničke zone.

Mladen Grubić

Izvor: 3097