Gradovi i općine 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

KRIŽOVEC: Zatvorena pčelarska izložba

Uz brojne goste i pčelare iz cijelog Međimurja, u Centru za posjetitelje u Križovcu zatvorena je ovogodišnja sezonska izložba pod nazivom Skrivene usluge koje nam pruža priroda.
Ova jedinstvena izložba za posjetitelje je bila otvorena od ožujka do prosinca ove godine, a razgledalo ju je više od 1.500 posjetitelja, uglavnom turističkih i školskih grupa iz Hrvatske. Ravnatelj Ustanove Siniša Golub najavio je tematiku edukacijskih aktivnosti za 2014. godinu.
Sezonska izložba i edukacijski programi općenito bit će usmjereni na povezanost poljoprivrede i zaštite prirode, a sukladno činjenici da su Ujedinjeni narodi 2014. godinu proglasili Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koja mogu biti značajan čimbenik zaštite ili degradacije prirodnih resursa. Organizatorima je na ideji i provedbi zahvalio i župan Matija Posavec, uz naglasak da pčelari nedvojbeno pridonose i zaštiti prirode i regionalnoj ekonomiji. Nedavno ocjenjivanje meda dokazalo je kakvoću međimurskog meda, pa taj izvorni proizvod treba dodatno brendirati, ustvrdio je Posavec. Branko Lipić, Tatjana Šardi, Josip Ceilinger i Ivan Šopar, članovi Agacije, koji su uložili najviše truda u izložbu, na kraju su nagrađeni skromnim poklonima. (vt)

Izvor: 3061