Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 21.02.2018. 09:16.

KUD BELICA: Priznanja utemeljiteljima

Održana je izvještajna skupština Kulturno-umjetničkog društva Belica koje je u prošloj godini zabilježilo posebnu aktivnost. Uz to što su svojim nastupima ukrasili mnoštvo manifestacija, proslavili su i 30. obljetnicu utemeljenja i marnog rada u čuvanju zavičajne baštine.

Belički kudovci organizirali su prve Beličke folklorne susrete, Dramsko popodne, pripremili dvije priredbe, sudjelovali na folklornim i tamburaškim smotrama, gostovali u Kastvu na Beloj nedeji te nastupali u serijalu Lijepom našom u Čakovcu i na festivalu Kre Mure i Drave u Prelogu. Prošle su godine, uz sponzorstvo MIP Weylanda i Općine Belica, uredili i svoju prostoriju u društvenom domu u Belici, a novi uvjeti za rad omogućili su i okupljanje podmlatka folklorne sekcije.
Na skupštini su podijeljene zahvalnice sponzorima i suradnicima, a zatim i priznanja dugogodišnjim aktivnim članovima, utemeljiteljima KUD-a te njihovim mlađim nasljednicima.

Za trideset godina aktivnosti u KUD-u Belica priznanja su dobili Đurđa Taradi, Jasminka Premuš, Dragutin Taradi, Alojz Kozjak, Vladimir Premuš i Božo Premuš, za 25 godina Darinka Premuš, za 20 godina Ivica Horvatić, za 15 godina Mateja Horvatić, Luka Štruc, Petar Janušić, Petra Baksa, Krunoslav Kanižaj, Branka Mavrin i Ksenija Kramar, a za deset godina aktivnosti Željka Baranašić i Jurica Mesarić. (MB)

Izvor: 3069