Gradovi i općine 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

KURŠANEC: Učenici i mještani proveli akciju

U osnovnim školama Kuršanec i Novo Selo na Dravi održane su humanitarne priredbe. Misao Majke Tereze - Ne možemo svi činiti velika djela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju, potaknula je učenike i učitelje Osnovne škole Kuršanec da organiziraju humanitarnu ak-ciju prikupljanja novčane pomoći za obitelj Strbad iz Šandorovca.
Ovoj je obitelji pomoć nužna radi pokrivanja troškova liječenja njihove teško oboljele Kristine. Akciji se priključio veliki broj roditelja i mještana dravskog bazena te mještani romskog naselja Kuršanski lug koji su samo u svom naselju prikupili i donirali 2.600 kuna.
Učenici su s učiteljicama pripremili božićni mjuzikl, a održan je i božićni sajam učeničke zadruge Kušlec. Roditelji i učiteljice pekli su kolače, kako bi i na taj način prikupili što više sredstava za Kristinu. Mještani su pokazali solidarnost i veliko srce te su se u velikom broju odazvali i priključili humanitarnoj akciji. U akciji su, osim učenika i zaposlenika Škole, sudjelovale i Udruga žena Novo Selo na Dravi, Udruga žena Totovec, Dječji vrtić Šandorovec, Romi iz obližnjeg romskog naselja, Plodine i Mercator. Prikupili su16.500 kuna te su tako uljepšali Božić i obitelji Strbad i sebi - djelujući onako kako i Božić i život podrazumijevaju.
A. Ličanin

Izvor: 3064