Gradovi i općine 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Ljeto uz Muru počinje 25. srpnja

U petak, 25. srpnja, u 19 sati znanstvenom tribinom Viteški red Ivanovaca u Hlapičini od 1266. godine službeno započinje ovogodišnji program Ljeta uz Muru u Murskom Središću, a nastavlja se u nedjelju, u 11 sati Proščenjem v Hlapičini, uz druženje uz besplatne kolače i gvirc.

U subotu, 2. kolovoza, u 9 sati počinje Gradska biciklijada, a u 15.30 sati DVD Križovec slavi 80-godišnjicu postojanja. Predviđen je mimohod po naselju i zabava uz živu glazbu.

U utorak, 5. kolovoza, u 9 sati bit će služena misa za Grad i Domovinu u crkvi sv. Ladislava i Kraljice Marije, nakon čega će biit položeni vijenci na spomen-obilježje protutenkovske piramide u Murskom Središću. Vatrogasci DVD-a Mursko Središće predstavit će svoje novo vozilo, uz pokaznu vježbu na šetnici uz rijeku Muru. Posjetitelji će biti počašćeni  besplatnim langošima.

U četvrtak, 7. kolovoza, u 18 sati u Centru za posjetitelje u Križovcu održat će se predavanje pod nazivom Mura, Mura globoka si voda ti, a u petak će na gradskoj tržnici biti otvoren tradicionalni  Sajam domaćih proizvoda,  uz izložbu slika i nastup tamburaškog sastava Zlatna korita.

Ljeto uz Muru svoj će finale imati u subotu, 9. i u nedjelju, 10. kolovoza.

U subotu, u 17 sati počinje peta Murska alka, nakon čega će publiku zabavljati Vlado Kalember. U nedjelju slijede Napolitanke kup, Gradski kotlić na SRC-u Zalešće i Etnotrip u društvenom domu u Peklenici. U nedjelju, tjedan dana kasnije, pomalo izvan programa, održava se  Proščenje v Središću. (vt)

Izvor: 3088