Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

MACINEC: Žene su okosnica...

Članice Društva žena Macinec održale su redovnu godišnju skupšinu na kojoj ej predsjednica Magdalena Špicar Marciuš istaknula najvažnije iz rada u prošloj godini. Kao gosti, skupštini su se odazvali zamjenici načelnika Općine Nedelišće Ivanka Novak i Željko Kacun, predsjednik VMO-a Macinec Željko Kofjač, tajnik Međimurskog saveza sportske rekreacije Marijan Vugrinčić i predsjednik NK-a Centrometal Zdravko Serec.
U goste su došle i brojne žene iz srodnih udruga u Dunjkovcu, Gornjem Kuršancu, Pušćinama, Slakovcu, Pretetincu, Sv. Jurju na Bregu. Uz predsjednicu Špicar Marciuš, o radu u 2013. godini govorila je i njezina zamjenica Mirela Germek.
Društvo žena Macinec ove godine obilježava jedanaestu godišnjicu osnivanja, a protekla je godina uistinu bila obilježena brojnim aktivnostima i sudjelovanjem na raznim sportskim i ostalim manifestacijama. Članice su osobito ponosne na sudjelovanje u izgradnji odbojkaškog igrališta, postavljanje viseće kuglane i izgradnju sjenice uz nogometno igralište.
Nisu zaboravile zahvaliti ni muškoj strani na nesebičnoj pomoći u ovim zahvatima, a potom su istaknule i sponzore i donatore koji podržavaju njihov rad. Žene iz Macinca u razdoblju iza nas aktivno su bile uključene u sve manifestacije u organizaciji Turističke zajednice općine Nedelišće. Na tome i na radu u cjelini čestitale su im Ivanka Novak i predstavnice novoosnovanih udruga žena Slakovec i Pretetinec koje su svoje prijateljice iz Macinca okarakterizirale kao primjer i poticaj za osnivanje udruga. (al)
Foto Ž. Kofjač

Izvor: 3069