Gradovi i općine 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Maleni i puhači na "turneji"

Prošle nedjelje Dječji zbor Maleni te Puhački orkestar grada Preloga nastupom u Cirkovljanu nastavili su gostovanja u mjestima na preloškom području. Uz zbor i puhače, u društvenom domu nastupili su i glumci Priločke amaterske scene pod vodstvom Božidara Glavine te plesna skupina iz Cirkovljana.
Dječji pjevački zbor Maleni Prelog od 2007. godine okuplja male pjevače u uzrastu od tri do četrnaest godina s područja Grada Preloga i Donjeg Međimurja. Maleni rade u dvije skupine, mlađoj i starijoj, a ukupno broje 55 članova. Uvježbavaju dječje pjesmice, a posebnu pažnju posvećuju ljepoti zvuka i formiranju dječjih glasova. Na 56. glazbenim svečanostima Hrvatske mladeži 2013. godine osvojili su srebrnu plaketu. Voditeljica zbora je Jasmina Malek Križanec, prof.
Puhački orkestar grada Preloga je mlada udruga, osnovana u studenome 2013. godine. Grad Prelog zaslužan je za nabavku kompletnog instrumentarija. Orkestar vježba osam mjeseci i već su odradili manje koncerte u Prelogu i Čakovcu. Broji 32 člana, djecu osnovnoškolskog uzrasta. U pripremi za ulazak u orkestar desetak članova vježba individualno. Voditelj orkestra je Igor Hrustek, prof.
Od listopada 2013. godine, djevojke i žene iz Cirkovljana, ali i okolnih mjesta, redovito se okupljaju te druže uz zumbu. Skupina broji tridesetak članica od 10 do 60 godina, a pozvani su i svi zainteresirani da se priključe ovoj zabavnoj aktivnosti, bez obzira na dob. Uz vodstvo instruktorice Paule Kocijan, neke od članica izvele su dvije plesne koreografije.

Izvor: 3073