Gradovi i općine 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Medgen borza - Dječja kuća Prelog

U multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga održane su dvije radionice u okviru projekta Jačanje međugeneracijske pomoći u lokalnoj zajednici - Medgen borza koji Grad Prelog provodi zajedno sa slovenskim općinama - partnerima Loška dolina i Rečica ob Savinji te Institutom Antona Trstenjaka za gerontologiju i međugeneracijski suživot i Gradom Ludbregom.

Radionicama je bio cilj utvrditi potrebe i očekivanja građana u okviru međugeneracijske suradnje, a vodili su ih stručnjaci Instituta Antona Trstenjaka za gerontologiju i međugeneracijski suživot iz Ljubljane te Ljudske univerze iz Velenja. Dvije su održane stoga što je jedna bila namijenjena ustanovama i pravnim osobama, a druga organizacijama civilnog društva kao posebnoj ciljanoj skupini.

Računa sa da će se tako prikupiti najviše ideja za projekt koji podrazumijeva uspostavu međugeneracijskog središta Medgen Borza - Dječja kuća Prelog, s aktivnostima koje uključuju radionice za slobodno vrijeme i očuvanje baštine. (mb)

Izvor: 3089