Gradovi i općine 02.03.2018. 08:21. Zadnja izmjena: 02.03.2018. 08:26.

Financial Times

Međimurje među top 10 regija za investicije u Europi!

Međimurje, kraj u kojem djeluje snažno i razvijeno domaće gospodarstvo, već desetljećima uspijeva privući i kvalitetne strane ulagače, a njegovu pozitivnu atmosferu prati moto: „Međimurje – where World's finest meet Croatian finest“, potvrdio je prestižni FDI magazine uvrstivši Međimursku županiju u TOP 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja stranih investicija. Ovo priznanje Financial Times-a s kojim se tek rijetke regije mogu pohvaliti, a koji nosi višestruku dobit i vidljivost diljem svijeta, Međimurje ističu kao atraktivnu poslovnu destinaciju koja u Hrvatsku donosi europske vrijednosti i načine poslovanja, nudi obrazovanje i motivirane ljudske potencijale te inovativnost, poslovnost i odgovornost.

Spomenimo kako je Međimurskoj županiji ovo druga nagrada Financial Times-a, nakon što je za 2010./2011. prema strategiji promicanja izravnih stranih ulaganja rangirana kao 3. u kategoriji malih europskih regija, a valja spomenuti kako je i nositelj nagrade za poduzetništvo„Stvaratelji za stoljeća“ dobivene 2016. godine među 174 kandidata i 8 zemalja. Matija Posavec je dodao kako je osnovni uvjet za svakog investitora mora biti zaštita dostojanstva međimurskog čovjeka i radnika. - Vrijeme je da se svi zajedno borimo za veći prosjek plaća. Negativni kontekst Međimuraca s niskim plaćama mora se i mijenja se iz dana u dan, jer to po svojoj radnoj kulturi, vrijednosti, težnji za napretkom te boljitkom i zaslužujemo. Međimurje je regija u kojoj više ne primamo bilo kakvog investitora, već biramo i odabrat ćemo koga želimo i pritom mi definirati uvjete, objasnio je Posavec kao čelni čovjek Županije koja je upravo sustavnim radom u mogućnosti definirati uvjete, potkrijepljene rezultatima.

Prednosti Međimurja su visoko razvijena komunalna i prometna infrastruktura, zemljopisni položaj, produktivnost radne snage, efikasnost javne uprave i sve ono što jednom gospodarstveniku treba da u najskorijem vremenu dođe od interesa do realizacije svoje investicije.