Gradovi i općine 17.06.2016. 14:08. Zadnja izmjena: 17.06.2016. 14:16.

Grad Čakovec

METSS-ova šestica u novom ruhu, s uhodanom ekipom

Nakon otprilike godinu dana pauze s radom ke ponovno počelo samoposluživanje čakovečke tvrtke Metss d.o.o. s rednim brojem 6, u prizemlju novog velikog poslovno - stambenog kompleksa u Vukovarskoj ulici – između Perivoja Zrinskih i Gimnazije Josipa Slavenskog. Prodavaonica je potpuno adaptirana, a dame koje u njoj rade, za našeg posjeta nisu krile svoje oduševljenje.

"Ovo je sto naprema jedan, u odnosu kako je nekad bilo. Naravno da će nam biti mnogo ugodnije raditi u novim prostorima, a i prve reakcije kupaca iznimno su pozitivne", kazala nam je jedna od poslovotkinja – Rajka Dokleja iz Mačkovca. Uz nju, trgovinu vodi i Žiškovčanka Valerija Fic, a kupcima su na usluzi i Katarina Štefičar iz Štefanca, Strahoninčanka Dragica NovakVlatka Vražić iz Ivanovca te Čakovčanka Mirjana Jančec.

Sve one na istome su mjestu radile i prije pa s veseljem ističu – opet smo na okupu.

Metss-ova šestica nije samo fizički modernizirana već ima i mnogo širi asortiman prehrambeno-mješovite robe nego nekada, dok su cijene, ističu prodavačice, pristupačnije. Najuočljivija novost je zasebni dio s pekarskim proizvodima Čakovečkih mlinova.

Kako se u neposrednoj blizini dućana nalaze dvije srednje škole, uz stanovnike Vukovarske ulice najčešći kupci upravo su srednjoškolci, a oni će do svojih peciva odsad dolaziti brže te će ih usto moći pojesti u samoj trgovini u kojoj su postavljene dvije stajačice.

Uz niz drugih tiskovina, dakako, i u samoposluživanju u Vukovarskoj prodaje se list "Međimurje". Tjedno im je pristizalo 40 primjeraka, uglavnom se, kažu, prodalo sve. Isti broj pristizat će i dalje, no, vjerojatno će s vremenom povećati s obzirom da u trgovini u novome ruhu očekuju i još veći broj kupaca nego nekada.