Gradovi i općine 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Mladi Preloga poslali poruku gradskoj vlasti

Porukom „START“ članovi preloškog Foruma mladih SDP-a Simon, Lea i Ivan žele gradsku vlast potaknuti na rješavanje onih projekata koji su građanima obećani, a nikako da dođe do njihove realizacije. 

Iz tog su razloga križanje dviju gradskih ulica odabrali kao mjesto s kojeg će svoju poruku uputiti gradskoj vlasti. 

Gotovo da nema stanovnika Preloga koji nije upoznat s opasnostima križanja Bedekovićeve i Ul. Matije Gupca, kao i čestim prometnim nezgodama koje se ondje događaju. Na postavljanje dodatne prometne signalizacije čeka se već godinu dana.

Potporu mladima u ovom projektu dao je i Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Preloga. Smatraju da se sigurnost građana ne može i ne smije mjeriti nedostatkom novaca u gradskoj blagajni jer ovdje se radi o neznatnim financijskim sredstvima koja je potrebno izdvojiti iz gradske blagajne - svega dvije tisuće kuna. 

Među manjim projektima koji bi utjecali na bolji život SDP-ovci ističu i privremenu stazu kojom bi djeca iz Otoka imala sigurniji put od kapelice do školskog autobusa dok se ne izgradi pješačka staza i novi kolnik, sanaciju nove ulice u Čehovcu kako bi se mještanima olakšao put do njihovih gradilišta, rješavanje problema oborinskih voda u Draškovcu koje pune dvorišta, kao i bolje održavanje dotrajalih i potrganih igrala na gradskim dječjim igralištima te redovite košnje javnih površina, javljaju mladi forumaši SDP-a.

Izvor: 3091