Gradovi i općine 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Mladi u sjeni starijih?

Neizbježna tema svake sjednice Savjeta mladih grada Čakovca je okupljalište mladih Prostor o kojem, uz potporu Grada, skrbi udruga Centar za mlade, odnosno CEZAM. Dok su se dosad u javnosti iznosile uglavnom riječi hvale, glede novih programa u Prostoru - otvorenom prije nekoliko mjeseci, na posljednjoj sjednici Savjeta mladih pojavile su se i prve kritike.
Članica Savjeta Klara Kovač prokomentirala je da je u početku sve funkcioniralo lijepo, dolazilo je mnogo mladih, no, do danas se dosta toga promijenilo.
- Okuplja se sve više starijih, pa i sami voditelji Prostora stariji su od nas. Oni nas pretjerano ne doživljavaju, uopće nemamo osjećaj da tamo pripadamo. Ujedno organiziraju koncerte glazbenih skupina koje samo oni slušaju, pa im se i odaziva mali broj ljudi. Nitko nema vremena da bi se organizirale neke radionice, a dok ih je nekoliko i bilo, nitko se nije odazvao, rekla je Kovač.
Bogdan: Izborite se za svoje ideje
Zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan na to je uzvratio kako se njemu dosad nitko nije žalio, no, da, ako problema ima, treba porazgovarati.
- Svi imamo isti cilj, a to je da vama mladima bude bolje. Grad vam pruža sve mogućnosti, a ostalo je na vama. Sazovite skupštinu, upozorite na neke stvari i izborite se za svoje ideje, poručio je Bogdan.
S njime se složio i predsjednik gradskog Savjeta mladih Matija Kikelj koji je za jesen najavio i tematsku sjednicu o društvenom životu mladih u Čakovcu.
V. Kelkedi

Izvor: 3080