Gradovi i općine 24.05.2017. 22:17. Zadnja izmjena: 24.05.2017. 22:20.

Primjer velikima

Najmanja međimurska općina, Dekanovec, proslavila svoj dan

Najmanja međimurska općina, Dekanovec, proslavila je u subotu 13. svibnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća svoj dan i 20. obljetnicu osnutka. Od skromnih početaka, s proračunom koji im je jedva davao šanse da dočekaju novu godinu, dogurali su do općine koja je vlastitim zalaganjem uspjela u svoje mjesto uložiti više od 7 milijuna kuna državnog i europskog novca. - Potvrdili smo da i s malo možemo ostvariti sve ciljeve koje smo si zacrtali, istaknuo je načelnik Ivan Hajdarović, a predsjednica Općinskog vijeća Verica Grbavec zahvalila se svim mještanima jer je bolji, razvijeniji i moderniji Dekanovec izgrađen zajedničkim snagama.

Planova ima još, prioritet su liječnička ambulanta, vatrogasni dom te izgradnja višenamjenske dvorane, no na prvome su mjestu ipak ljudi koji se danas sve više vraćaju u svoj Dekanovec.

Zaslužnim Dekanovčanima i Dekanovčankama dodijeljene su i općinske zahvalnice i pohvalnice. Zahvalnice su primili NK Mladost, SRD Mura, KUU Florijan Andrašec, LD Fazan Dekanovec-Podturen, DVD Dekanovec, Limena glazba Dekanovec, PŠ Dekanovec, Moto-teks d.o.o., Šantek d.o.o., Telemont d.o.o., Tatjana Dobošić, Dražen Tot, Milan Miri, Matija Sokač, Leonarda Krsnik i Marijana Blagus. Pohvalnice su primili Stjepan Mesarek, Tatjana Pintarić, Dražen Krnjak i Nikola Sebastian Jambrošić, dok je posebna zahvalnica načelnika za izuzetan doprinos u promoviranju Dekanovca u području glazbe primio glazbeni sastav Skandal bend.

U programu su nastupili Limena glazba Dekanovec, recitator Sebastian Sabolek, pjevački par Ana i Ivan Lisjak te mještovita pjevačka skupina dekanovske župe.