Gradovi i općine 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Ne odustaju od gradskog radija

Na 48. sjednici stručnog kolegija gradonačelnika Murskog Središća, održanoj u ponedjeljak, 23. lipnja, ponovo je potaknuto pitanje dobivanja koncesije za gradski radio Murskog Središća. U zaključcima kolegija, koje je potpisao gradonačelnik Dražen Srpak, na znanje je primljen odgovor Agencije za elektroničke medije, na upit koji je tom tijelu upućen početkom lipnja, vezano uz koncesiju za obavljanje djelatnosti budućeg gradskog radija.

Agencija za elektroničke medije tvrdi da, sukladno javno objavljenim podacimaa Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, u ovom trenutku ne postoji slobodna, međunarodno usklađena frekvencija za područje Grada Mursko Središće.

- Kada se ostvare tehnički uvjeti, odnosno, kada se pojavi slobodna, međunarodno usklađena frekvencija za nevedeno područje, Vijeće će započeti pripremne postupke oko objave obavijesti o namjeri davanja koncesije. Sukladno odredbama Zakona o koncesijama, Vijeće prije objave obavijesti o namjeri davanja koncesije obavlja pripremne radnje, tj., obavlja poziv za iskaz javnog interesa te izrađuje analizu opravdanosti davanja koncesije..., piše u odgovoru AEM-a. 

Međutim, u Gradu smatraju da Grad kao lokalna samouprava treba imati gradski radio te temeljem toga traže i mole da se slobodna i međunarodno usklađena frekvencija - pronađe. U zaključcima sa stručnog kolegija gradonačelnika, međutim, nema niti riječi o preduvjetima koje Grad mora ispuniti želi li se natjecati za neku buduću koncesiju. Prije svega, formirati gradsku tvrtku i stvoriti tehničke preduvjete, odnosno, aktivirati postojeću.(vt)

Izvor: 3088