Gradovi i općine 19.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

NEDELIŠĆE DOBIVA STARU TISKARSKU PREŠU

Turistička zajednica Općine Nedelišće predstavila je na konferenciji za novinare aktivnosti iz ove godine, kako one koje je već realizirala, tako i one koje predstoje. Predsjednik Franjo Soldat podsjetio je na vrlo uspješan Fašnik u Nedelišću održan u veljači koji je okupio rekordan broj maskiranih pojedinaca i organiziranih skupina te suorganizaciju proslave Međunarodnog praznika rada u Slakovcu.
Zajednica je OŠ Nedelišće uputila tisuću kuna dotacije kojom su kupljene biljke i zelenilo u svrhu uređenja okoliša škole, a sve uz Dan planeta Zemlje 22. travnja. Osigurali su i dio novčanih nagrada za 5. međunarodni Cro kup u karateu održan u SGC-u Aton, izradili jumbo plakate za manifestaciju Dani kulturnog turizma koja traje od 1. svibnja do 30. lipnja te se angažirali u promidžbi priredbi. Također su 4. svibnja tehnički pomogli obilježavanje blagdana sv. Florijana kojem je domaćin bio DVD Nedelišće.
Revitalizacija tiskare
- U predstojeće aktivnosti ubraja se revitalizacija tiskare obitelji Zrinski iz XVI. stoljeća u Nedelišću. Nabavit ćemo tiskarsku prešu za koju nam treba prilično novaca, pa smo se javili na natječaj Ministarstva kulture radi sufinanciranja. Kontinuirano radimo na projektu Biciklističke staze, tako da ćemo ovih dana postaviti šest novih tabli na stazi i servisne ormariće na nekoliko punktova kojima se biciklisti mogu poslužiti. U tome smo dobili financijsku podršku Hrvatske turističke zajednice i općinskog programa Zelena agenda - istaknuo je F. Soldat.
Internetske stranice TZ-a su redizajnirane, u nastojanju da se održi korak sa zahtjevima posjetitelja, ali i onih koji inzistiraju na suradnji sa Zajednicom i objavom njihovih aktivnosti na stranici.
Već 22. svibnja VZ Općine Nedelišće bit će organizator Smotre vatrogasaca i vatrogasne opreme u Nedelišću.
Kako je u primjeni novi Zakon o turističkim zajednicama, nedelišćanska TZ je u postupku verificiranja izmijenjenog Statuta u Ministarstvu turizma i potvrde statusa, nakon čega će biti imenovano novo vodstvo.
- Prema novom Zakonu o TZ-ima, predsjednik Zajednice je općinski načelnik, pa me čeka i novi dio odgovornosti. Ne treba sumnjati da naše područje ima potrebe za sustavnim radom na promoviranju turistički atraktivnih lokaliteta i da dosadašnji rad treba nastaviti - rekao je na konfe-renciji za novinare načelnik Mladen Horvat. (al)

Izvor: 2873