Gradovi i općine 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

NEDELIŠĆE: Nekoliko gradnji na čekanju

Vijećnicima Općinskog vijeća u Nedelišću predstavljen je projekt dogradnje objekta u kojem je sjedište Općine Nedelišće. Projektiranje tog zadatka, ali i idejnog rješenja Doma za starije i nemoćne osobe u Nedelišću, naručio je još bivši načelnik Mladen Horvat, a posao vrijedan četrdeset tisuća kuna povjeren je Bojanu Perhoču iz tvrtke Urbia.
Dogradnja zgrade općinske uprave zasad je prolongirana jer je Općina i dalje zainteresirana za izgradnju nove osnovne škole Nedelišće. To bi posljedično rezultiralo time da se uprava preseli u sadašnju školu, zajedno s nekolicinom udruga i klubova koje u mjestu djeluju.
- Na prvi pogled, čini se kao da smo potrošili novac za nešto što je neizvjesno, no, bivši je načelnik procijenio da Općini ovaj projekat treba, a neizvjesnost o tome što ćemo s njim i dalje postoji, ističe načelnik Darko Dania, dodajući da će na županijskoj razini biti potvrđeno hoće li se graditi nova zgrada OŠ Nedelišće.
Kako se sjednicama Općinskog vijeća već dulje vrijeme proteže diskusija o izgledima da se gradi škola, na tu smo temu razgovarali sa županom Matijom Posavcem. Pitali smo kako to da u “investicijskom tsunamiju” koji je najavio ministar obrazovanja Željko Jovanović neće biti zastupljeno i Međimurje?
- Ministar je najavio samo projekte koji će biti financirani u javno-privatnom partnerstvu. Za takvo investiranje mi nismo zainteresirani. Odlučili smo kandidirati se na natječaje EU fondova i doći na taj način do sredstava kojima ćemo rješavati prioritete, a među njima su izgradnja nove škole u Pribislavcu i Nedelišću, kaže župan za list Međimurje, a iz njegovog se odgovora može razlučiti da će i druge investicije vezane uz postojeću školu, koja također traži dogradnju, zgradu općinske uprave i novi Centar za mlade biti i dalje na čekanju.
A. Ličanin

Izvor: 3064