Gradovi i općine 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

NEDELIŠĆE: Novak dvaput pita jedno te isto

U Nedelišću je održana sjednica Općinskog vijeća čiji su aktualni sat vijećnici djelomično iskoristili za postavljanje pitanja. Za pola sata ispucali su pripremljena pitanja. Marjan Novak (HDZ) predložio je da Općina Nedelišće prepoznatljivije uđe u akcije privlačenja investitora u svojim gospodarskim zonama.
- Investitori zaobilaze ili ne dolaze u našu općinu. Državna vlast nije osobito senzibilizirana za investicije, no, lokalne sredine mogu same poraditi na tome. Postoje sredine s certifikatom BFC koji označava prijateljsko okruženje za investitore. Naša općina treba izraditi prikladan prospektni materijal, tiskani i internetski, i distribuirati ga u komore, na sajmove, konferencije. Dajem vam i prijedlog obrazaca iz kojih se vidi kako objediniti podatke, rekao je Marjan Novak.
Načelnik Darko Dania izrazio je čuđenje vijećničkim pitanjem, odnosno prijedlogom, s obzirom da ga je već iznio na jednoj od sjednica.
- Imali smo sastanak na temu naših gospodarskih potencijala i ništa niste sugerirali, niti ste išta predložili, pa se sad čudim što ponovo pitate jedno te isto, rekao je načelnik Darko Dania.
Dođite na Trate
Vijećnica Darinka Pergar (HL - Stranka rada) postavila je pitanja izgradnje kompostane na području Općine, za što joj je najavljen pisani odgovor. Dijana Posavec (NL) Općinskom se vijeću obratila pozivom da načelnik organizira okupljanje u Sportsko-rekreacijskom centru Trate, kako bi vijećnici uvidjeli o kakvom se lijepom zdanju radi.
- Nedavno sam bila na jednom sastanku na Tratama i moram reći da je to zdanje prekrasno. No, u njemu se događa jedna i pol aktivnost, pa pozivam da odemo zajedno vidjeti objekat, nek nas načelnik organizira, kako bismo zajedno pokušali doći do ideja o aktivnostima koje će se tamo događati, rekla je Dijana Posavec.
Načelnik joj je odgovorio da je na Tratama tek nedavno obavljena primopredaja te da su brojnim klubovima upućene ponude da koriste centar.
- Zasad tamo treniraju atletičari i nogometaši. Za njih smo napravili analizu troškova, znamo u kojim se okvirima možemo kretati. Razgovore s drugim klubovima još ćemo obavljati, a što se tiče posjeta vijećnika Tratama, možemo ga organizirati kad iskažete interes za to, odgovorio je načelnik.
Dania: Župana pitamo jedno, on odgovara drugo
Na pitanje vijećnice Dijane Posavec o poduzetim aktivnostima vezanim uz izgradnju nove škole u Nedelišću, Darko Dania odgovorio je:
- Pisanim smo putem pitali župana Matiju Posavca da nam odgovori je li izgradnja naše škole u prioritetu Županije, a on nam je odgovorio da moramo sklopiti sporazum s Biskupijom. Pitali smo ga jedno, a on je odgovorio nešto sasvim drugo. Mi ćemo poduzeti sve potrebno za raspis natječaja jer imamo puno učenika i uspješnu školu kojoj treba novi prostor, zaključio je načelnik Dania.
A. Ličanin

Izvor: 3059