Gradovi i općine 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

NEDELIŠĆE: Prijem za atletičare

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania priredio je prijem za sportašice i sportaše Atletskog kluba Nedelišće koji su u minuloj sezoni ostvarili izvrsne rezultate na nacionalnoj i međunarodnoj natjecateljskoj razini. Izrazio je divljenje na sportskoj predanosti nedelišćanskih atletičara i čestitao im na  rezultatima koji nesumnjivo pridonose prepoznatljivosti rada u Klubu.

Prijemu su se odazvali Alena Hrušoci, Gabrijel Stojanović, Matija Žnidarić, Tara Friščić, Sara Senčar i Diana Pintarić, u pratnji predsjednika Kluba Marijana Horvata te trenera Aleksandra Puklavca i Gorana Oreškog. U obraćanju domaćinu M. Horvat istaknuo je kako najviše zasluga za sportske uspjehe svojih mladih članova pripisuju treneru Željku Jagecu te da je prepoznatljivost kvalitete rada u Atletskom klubu Nedelišće dosegla internacionalne razmjere.

- Naši rezultati pridonose tome da se o Nedelišću govori kao o zdravoj sportskoj sredini u kojoj stasaju mnogi talenti. Puno smo napravili u ovoj sezoni, a nadamo se da će u vremenu pred nama rezultati biti još bolji. Zahvalni smo Općini Nedelišće koja je za nas uvijek držala vrata otvorenima, pomažući naše djelovanje, rekao je, među ostalim, Marijan Horvat.

Alena Hršoci juniorska je prvakinja Hrvatske i reprezentativka na 400 metara prepone. Kao prva međimurska atletičarka, dostigla je normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Eugenu, SAD, održanom od 22. do 27. srpnja. Gabrijel Stojanović peti je na Balkanskom prvenstvu u Slivenu u Bugarskoj na 400 metara, sudionik kvalifikacija za Olimpijske igre mladih u Bakuu u Azerbajdžanu te juniorski reprezentativac Hrvatske na 400 metara i u štafeti 4x400 metara.

Matija Žnidarić osvajač je četiriju zlatnih medalja na državnim prvenstvima za mlađe kadete i nesumnjivo jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih atletičara. Tara Friščić osvojila je tri zlata na državnim prvenstvima u brzom hodanju, Sara Senčar je državna prvakinja na 300 metara prepone i druga na 100 metara prepone te stalna državna reprezentativka od 2012. godine. Diana Pintarić treća je seniorka u državi u bacanju diska i druga mlađa juniorka u državi. Jedna je od najperspektivnijih međimurskih i hrvatskih bacačica.

 

A. Ličanin

Izvor: 3093