Gradovi i općine 07.11.2016. 12:01.

Predali peticiju

Nezadovoljni stanari dijela Ulice Vladimira Nazora u Čakovcu

Stanari stambenih zgrada u Ulici Vladimira Nazora od kućnih brojeva 26 do 32 predali su peticiju gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču s, kako kažu, ponovnom zamolbom za sanaciju, odnosno uređenje javnih površina, prometnica i parkirališta u spomenutoj ulici. U subotu prijepodne u svome su kvartu održali i konferenciju za novinare kazavši da već nekoliko godina gradskim službama pokušavaju ukazati na probleme u ulici u kojoj postoji sedam stambenih zgrada, a nijedno službeno parkiralište, no - bezuspješno.

Mole da im se pokrpaju rupe na asfaltu, postave rubnici, složi rasvjeta i urede parkirališta. Tvrde da im je gradonačelnik rekao da je za njihovu ulicu nadležna Županijska uprava za ceste, a ne Grad, iako se radi o površinama koje se nalaze u krugu i uza zgrade. Uz ostalo tvrde da ih se 50 godina zanemaruje – svatko parkira kako hoće, gacaju u blatu, a kvart je, napominju, i svako malo u potpunome mraku.

Želimo upoznati gradonačelnika s time da unutar Ulice Vladimira Nazora od kućnog broja 26 do 32 nema županijskih, odnosno cesta pod nadležnošću ŽUC-a, a pozivamo ga da dođe, pokuša parkirati ili samo prošetati našim kvartom, osobito nakon kiše ili snijega. Neka ponese visoke gumene čizme, poručuju.