Gradovi i općine 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Nova dječja gradonačelnica Adela Vaser

U vijećnici Općine Krašić u ponedjeljak, 10. veljače načelnici općina Krašić Josip Petković Fajnik, i Šenkovec Saša Horvat na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Krašića potpisali su Povelju o prijateljstvu.
Oba općinska vijeća u rujnu 2013. godine donijela su odluke o povezivanju, tj., bratimljenju dviju općina, s ciljem zajedničkog promicanja potencijala koje one kriju. Odluke su donesene jednoglasno, uz veliko zadovoljstvo, posebice mještana Općine Šenkovec koji cijene i poštuju općinu u kojoj se rodio blaženi Alojzije Stepinac.
Svečanoj sjednici u Krašiću prisustvovali su mnogi uzvanici koji su svojim dolaskom dali potporu ovom projektu, a među njima su bili i župan Zagrebačke županije mr. sc. Stjepan Kožić, župan Međimurske županije Matija Posavec te vijećnici Općinskog vijeća Šenkovca.
Svi su uzvanici prisustvovali svečanom euharistijskom slavlju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću povodom obilježavanja 54. obljetnice smrti blaženog Alojzija Stepinca koju je predvodio postulator kauze za proglašenje svetim Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja.

Izvor: 3070