Gradovi i općine 24.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Novca za obilježavanje nema, ali ima volje za pomaganjem

Iz međimurskog Društva mulitple skleroze svojim članovima i svim oboljelima čestitaju Nacionalni dan oboljelih od multiple skleroze - 26. rujna - koji ne mogli prigodno obilježiti zbog nedostatka novca. 

 

Usprkos manjku sredstava, u Društvu ne gube volju za pomaganjem svojim članovima te trenutno provode dva programa, financirana iz Ministarstva socijalne politike i mladih. 

 

- Sedam članova udruge će se priključiti centralnom obilježavanju Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze, u Zagrebu 26. rujna, u organizaciji našeg saveza. Zahvalni smo nadležnom ministarstvu na financiranju programa, od iznimnog značaja za oboljele. U tijeku je druga godina trogodišnjeg programa usluge osobne asistencije za tri naša člana, a od 1. lipnja ove godine započela je i provedba trogodišnjeg programa Tu smo - spremni da pomognemo. Glavne programske aktivnosti podrazumijevaju svakodnevni rad geronto domaćica s članovima našeg društva, uz što će se održavati i radionice te predavanja vanjskih suradnika udruge - liječnika raznih struka, socijalnog radnika, fizioterapeuta itd. Nastavljamo i rad u našim kreativnim radionicama te organizaciju prigodnih izložbi rukotvorina - kaže predsjednica Društva multiple skleroze Međimurske županije Marija Mihalić. 

Izvor: 3100