Gradovi i općine 09.05.2017. 22:25. Zadnja izmjena: 09.05.2017. 22:31.

Proslavljen Dan Općine

Općina Donji Kraljevec: Mladima smo dali vjeru u bolju budućnost

Mještani općine Donji Kraljevec proslavili su Dan općine, 7. svibnja, kada je 1993. godine konstituiran prvi saziv Općinskog vijeća. U petak, 5. svibnja, održane su glavne svečanosti, misa u crkvi svete Marije Magdalene u D. Kraljevcu, a potom svečana sjednica Općinskog vijeća, u hotelu "Kralj". Pozdravljajući prisutne predsjednik Općinskog vijeća Zoran Strahija rekao je da je Općina na kraju aktivnog razdoblja u kojem su udareni dobri temelji budućim projektim u podizanju životnog standarda njenih žitelja. Općinski načelnik Miljenko Horvat istaknuo je niz provedenih projekata i onih planiranih, ali je kao najvažnije ostvarenje u četiri godine mandatnog razdoblja istaknuo osjećaj zajedništva ljudi u svih šest naselja, temelj da i mladi imaju vjeru u bolju budućnost. Zahvalio je na suradnji svim vijećnicima, predsjednicima mjesnih odbora, udrugama i djelatnicima Općine, vrtića, škole, a posebno gospodarstvenicima Đuri Horvatu i tvrtki "Tehnix" te tvrtki "Fero kotao" i njenom direktoru na donacijama.

Na svečanosti su, po tradiciji, uručena i općinska priznanja za ovu godinu. Grb Općine dobio je mons.prof.dr. Juraj Kolarić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i ugledni teolog i povjesničar, rodom iz Donjeg Hrašćana - u odsutnosti prof. dr. Juraja Kolarića priznanje je primio njegov nećak Božidar Kolarić. Plakete Općine primili su SRD "Šaran" iz Palinovca, za dugogodišnju sportsku aktivnost i doprinos očuvanju zdravog okoliša, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Donji Kraljevec, za posebni doprinos u skrbi za branitelje.

Za dugogodišnji društveni rad plakete su dobili Gordan Horvat, predsjednik NK-a "Mladost" u rodnom Palinovcu i donator mnogih aktivnosti u mjestu, i Franjo Jančec, predsjednik DVD-a Palinovec. Dodijeljene su i posebna priznanja, praćena i novčanim nagradama, za dugogodišnji rad i rezultate na natjecanjima primili su ih Stolnoteniski klub Hodošan, mladi DVD-a Palinovec te Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec, zatim ekipa građanskog odgoja OŠ Hodošan za odličan rezultat u sustavu školskih natjecanja, te Maria Magdalena Goričanec, za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju puhača.

Obilježavanje Dana Općine nastavljeno je u subotu, 6. svibnja, u Donjem Kraljevcu, slavljem za građane s kulturnim programom i tradicionalnim gastronomskim festivalom, te drugim aktivnostima u nedjelju, dok se kraj planira za subotu, 13. svibnja, svečanošću primopredaje novog vatrogasnog spremišta u Donjem Pustakovcu.