Gradovi i općine 25.08.2016. 12:28.

Općinsko vijeće

Općina Sveti Juraj na Bregu: Što je iduće? Taksijem do škole?

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Sveti Juraj na Bregu vijećnik Miroslav Turk pokrenuo je temu sufinanciranja prijevoza učenika. Ponukan nagađanjima da će besplatni prijevoz srednjoškolaca biti ukinut, a da će se osnovnoškolci voziti striktno po pravilniku (niži razredi na udaljenosti većoj od tri kilometra, a viši na udaljenosti većoj od pet kilometara), upitao je načelnika Anđelka Nagrajsalovića za mišljenje.

Nagrajsalović je pojasnio da oko prijevoza osnovnoškolaca nema nikakvih problema te da se postojeći pravilnik i sada primjenjuje, a Općina plaća razliku troškova. Kako bi se sva djeca mogla voziti, godišnje se iz proračuna izdvoji oko 30.000 kuna, dodao je. S druge strane besplatan prijevoz srednjoškolaca još uvijek nije konačna stvar. Općine, gradovi i Županija probat će se dogovoriti oko podmirenja troškova da bi učenici srednjih škola i dalje mogli uživati privilegiju. Iako je zaključio kako su djeca zadnja na kojima treba šparati, načelnik je na humorističan način prokomentirao temu razgovora. 

Ono što je ove godine novo i doprinosi kvaliteti, iduće godine već postane standard. Valjda ćemo iduće godine organizirati taksi službu da djecu dovede do kućnog praga. Pa neće valjda tih 200 metara šetati, našalio se Nagrajsalović.