Gradovi i općine 19.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

OREHOVICA: Projekt Gastroart

U dvorani stare škole u Orehovici održano je predstavljanje Nastavnog priručnika za pomoćne kuhare s kuharicom, autorice Barbare Martinez. Plod je to projekta Gastrostart koji provodi Centar za socijalnu skrb Čakovec, a započeo je u studenome 2013. i traje do konca studenoga ove godine.

Suradnici u projektu su OŠ Orehovica i Udruga za obrazovanje Roma UZOR, a radi se na socijalnom uključivanju dugotrajno nezaposlenih korisnika socijalne pomoći putem edukacije za stjecanje novih znanja i vještina.

Ovo posljednje, znanja i vještine, vezano je upravo uz poslove pomoćnih kuhara. Zato je i izdan Gastroart - Nastavni priručnik za pomoćne kuhare s kuharicom u kojem Barbara Martinez donosi ne samo zanimljive preporuke i pojašnjenja, već i recepte ambijentu poznatih jela, s dostupnim namirnicama.

Zbirka recepata koju donosi vezana je uz tradicionalnu međimursku gastronomiju, a koristit će se u izvođenju nastave za pomoćnog kuhara.

Prema riječima voditeljice projekta Margarete Mihalic, uz ovu edukaciju provodi se i radionica u kojoj se radi s mališanima vrtićke dobi, osobito na njihovoj pripremi za socijalno uključivanje u periodu koji dolazi, posebno za polazak u školu.

A. Ličanin

Izvor: 3093