Gradovi i općine 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

OŠ PRELOG: Kćerka nezadovoljnih roditelja ipak nije prva!

Sukladno nalogu prosvjetne inspektorice, u Osnovnoj školi Prelog ponovljen je izbor za najboljeg učenika u školskoj godini 2012./2013. Za ponavljanje spomenutog izborili su se roditelji učenice, sada već srednjoškolke, koja je bila druga na listi, smatrajući da je njihova kćerka zakinuta te da joj pripada prvo mjesto, odnosno titula najbolje učenice. Za niz navodnih nepravilnosti odgovornom su prozvali ravnateljicu Ninu Lesinger, o čemu smo nedavno opširno pisali. Dio optužbi ravnateljica je odbacila, no, određene propuste, odnosno, kako je sama navela, „prekoračenja ovlasti“ ipak priznala, ponajviše u segmentu koji se odnosio na nepostojanje pravilnika o izboru.
No, ponovljeni izbor nije donio promjene. Najbolja učenica i dalje je djevojka kojoj je laskava titula pripala i na kraju protekle školske godine. Skupila je 190 bodova. Kćerka nezadovoljnih roditelja ponovo je na drugome mjestu, sa 110 bodova. Reizbor je proveden temeljem Pravilnika o izboru najboljeg učenika i učenice Osnovne škole Prelog koji je u veljači usvojio Školski odbor, prihvatilo ga posebno povjerenstvo, dok je konačnu odluku o najboljima donijelo Učiteljsko vijeće.
Reakcija roditelja: Netko u školi očito ne radi svoj posao
U međuvremenu, našem su se uredništvu obratili i roditelji najbolje učenice, s reakcijom na istup nezadovoljnih roditelja učenice koja je ponovo druga na listi. U svome priopćenju oni navode: Kao roditelji prozvane djevojčice, možemo samo reći da smo razočarani svim tim događanjima oko proglašenja najbolje učenice u Osnovnoj školi Prelog. Grozno je kad vam prozovu nedužno dijete koje je toliko svojim učenjem i znanjem predstavljalo školu na županijskim i državnim natjecanjima te donijelo toliko dobrih rezultata i priznanja toj istoj školi koja joj je zauzvrat priuštila sve ove cirkuse o kojima ste pisali. Očito da netko u Školi ne radi svoj posao za koji dobiva plaću. Svakom normalnom dovoljno je kliknuti na stranice Škole “oglasna ploča”, pa samo pogledati rezultate i bodove prije poništenja i sada, po nalogu inspekcije pročešljanog bodovanja svih rezultata svih relevantnih u Školi i Županiji. Za kraj možemo reći da kao roditelji znamo što znači voljeti dijete te s tog aspekta pokušavamo razumjeti roditelje djevojke koja je po njihovom mišljenju bila “oštećena”. No, samim pogledom na bodovnu razliku koja je 80 bodova više u korist naše kćeri (190-110), mislimo da su sve stvari prejasne i da tu ne treba više trošiti riječi.

V. Kelkedi

Izvor: 3076