Gradovi i općine 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Osnovan Odbor za promet

Veliko povećanje prometa, posebno teretnog, kroz centar Murskog Središća i Štrukovca prisililo je čelne ljude Grada i policije na poduzimanje akcije radi barem djelomične sanacije stanja.
Proteklog je utorka na vijeću za prevenciju osnovan Odbor za promet koji bi se trebao baviti upravo prometnom problematikom. U Odboru su načelnik PP-a Mursko Središće Miljenko Vrbanec, zamjenik gradonačelnika Zvonko Vrtarić, voditelj Odsjeka za gospodarstvo i komunalne poslove Antun Šimunić i tajnik Grada Miljenko Štefanić. Jedna od uloga Odbora za promet trebala bi biti i “pružanje pomoći gradonačelniku kod rješavanja pitanja izgradnje zaobilaznice Murskog Središća i novog cestovnog mosta preko Mure”.
Zaobilaznica i most jedino su pravo i dugoročno rješenje sadašnjeg prometnog zagušenja Murskog Središća, međutim, kako sada stvari stoje, država baš i nema sluha jer se murskosredišćanska zabilaznica i most nisu našli među projektima za ovu godinu. Spomenimo također da novinari ovaj put nisu bili pozvani na sjednicu Vijeća za prevenciju, a obrazloženja zašto- nema. (vt)
Foto: Muralist

Izvor: 3066