Gradovi i općine 10.04.2020. 12:23. Zadnja izmjena: 10.04.2020. 12:30.

Policija apelira

Ostanite doma i za vrijeme uskršnjih blagdana

Prema najavama meteorologa  tijekom uskršnjih blagdana očekuje nas lijepo vrijeme, koje bi moglo izmamiti građane iz njihovih doma. Policijska uprava međimurske podsjeća građane na obvezu pridržavanja svih odluka nacionalnog i lokalnih Stožera civilne zaštite, posebice zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu i mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima.

Odluka o mjeri strogog  ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, parkove, kao i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer tada nećete biti u mogućnosti poštivati pravila distanciranja i izbjegavanja socijalnih kontakata. Još jednom apeliramo na građane da se ne zadržavaju u velikom broju na javnim površinama, te da izlaze iz svojih domova samo u nužnim i neodgodivim situacijama.

U vrijeme nadolazećih blagdana policijski službenici pojačanim mjerama i aktivnostima nadzirat će važnije prometne pravce kako bi prevenirali najrizičnija ponašanja u prometu uz adekvatno sankcioniranje svakog grubog kršenja prometnih propisa. Posebna pažnja obratit će se na vozače koji se prometnicama kreću znatno većim brzinama od dopuštenih, uz pojačani nadzor vozača motocikala i mopeda. Nadalje, policijski službenici nadzirat sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati u većem broju. Ujedno, pojačano će se kontrolirati poštivanje izrečenih mjera samoizolacije, odnosno karantene, te posjedovanja valjanih e-propusnica. 

Također, ponovno upućujemo apel svim žiteljima Međimurja da se u trenutnim okolnostima pandemije koronavirusa suzdrže od paljenja tradicionalnih "vuzmenki“.

Zahvaljujemo svim građanima koji poštuju odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju prvenstveno svoje zdravlje, a potom i zdravlje svih nas.

Policijska uprava međimurska svim žiteljima Međimurske županije želi sretan Uskrs.