Gradovi i općine 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Planinarsko društvo Prelog - 10 godina

Članovi Planinarskog društva Prelog nedavno su proslavili 10 godina djelovanja Društva. Proslava je održana u dvorani preloškog Muzeja Croata Insulanus. Osim brojnih članova Društva, svečanost trenutka svojim su prisustvom uveličali i glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza, vrhunski alpinist, vođa mnogih hrvatskih, ali i međunarodnih ekspedicija Darko Berljak, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predstavnik TZ-a Grada Preloga, članovi prijateljskih planinarskih društava Bundek iz Murskog Središća i Međimurje iz Čakovca, članovi sportskih udruga s područja Grada Preloga i drugi gosti.
Prisutne je uvodnim govorom pozdravio predsjednik PD-a Prelog Petar Šimunić, podsjetivši na dane osnivanja Društva, kao i na aktivnosti tijekom 10-godišnjeg djelovanja. Predsjednik ističe kako Društvo raste iz godinu u godinu - kako po broju godišnjih aktivnosti, tako i po broju članova.
Za ovu je prigodu PD Prelog predstavio monografiju Priče s planina o kojoj je govorio autorski tim Đanino Kutnjak, Aleksej Milinović, Ninoslav Kutnjak i Josip Naranđa.
- Svrha okupljanja entuzijasta pojedinaca i cijelih obitelji prije svega je uživanje u ljepotama i blagodatima prirode, a sve u svrhu održavanja zdravog života, njegovanja prijateljstva i zajedništva. PD Prelog je društvo otvorenog tipa, međusobno dobro surađujemo sa susjednim društvima, što nam podiže kvalitetu rada i ljudima nudi još veći izbor pohoda. Pozivamo sve ljubitelje prirode da nam se pridruže. Vidjet ćete da se isplati oznojiti čelo i umoriti noge. Nagrada je veća od prolaznog umora, rekao je Petar Šimunić.
OSPOSOBLJAVANJE
U okviru programa školovanja vodiča HPS-a, krajem kolovoza i početkom rujna prošle godine, održan je tečaj za vodiče društvenih izleta kojem su prisustvovala trojica članova PD-a Prelog. Po položenom ispitu 7. prosinca, status vodiča Hrvatskog planinarskog saveza A standarda stekli su Josip Naranđa, Željko Setnik i Petar Šimunić, pa se time garantira još kvalitetniji planinarski život Društva koje će prema svim EU standardima organizirati pohode i ture po planinama širom Europe.

Izvor: 3072