Gradovi i općine 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Plinovod / Vrtić / Most

Djelatnici Ureda državne uprave minulog su tjedna u prostoru Zalanove zgrade u Donjoj Dubravi proveli niz razgovora s vlasnicima parcela poljoprivrednog zemljišta u katastarskoj općini Donja Dubrava kroz koje se vrši izgradnja glavnog plinskog cjevovoda od čvora Međimurje do Centralne plinske stanice Molve, u tzv. projektu Međimurje.
Projekt se sastoji od izgradnje otpremnog plinovoda DN / 75 i polaganja optičkog kabla.
Katastarskom općinom Donja Dubrava radovi na plinovodu vršit će se kroz 364 parcele. S vlasnicima istih u tijeku je sklapanje ugovora o korištenju zemljišta, odnosno prava služnosti, za što će se vlasnicima nadoknaditi određena šteta.(zč)

Iz Dječjeg vrtića Ružica u Goričanu u Općinu Goričan odaslan je zahtjev za povećanje ekonomske cijene boravka 55-ero djece u vrtiću. Povećanje troškova života i smanjenje broja djece naveli su da se nakon dužeg vremena ekonomska cijena od 1.100 kuna poveća, a Općina ju sufinancira 60 posto. Načelnik Općine Goričan Mario Moharić rekao je da planiran proračun i racionalno trošenje novca zasad ne dopuštaju povećanje ekonomske cijene, bar ne još ovu godinu.
Prioritet je pokrenuti poduzetništvo, a i besplatna školska prehrana svih učenika u OŠ Goričan veliki je proračunski izdatak. Ipak, istaknuo je načelnik, ove godine u planu je kompletna sanacija objekta dječjeg vrtića, projekt koji je kandidiran na tri adrese nadležnih ministarstava. Projekt sanacije obuhvaća zamjenu krovišta vrtića te stolarije i postavljanje vanjske termo fasade.
Radovi će započeti ljeti, u vrijeme godišnjih odmora, kad manje djece pohađa vrtić.(zč) 

Nastavcima za pješačko-biciklističke staze, s početkom proljeća konačno na red dolazi proširenje mosta u Donjem Hrašćanu. Najavljivano je već za kraj prošle godine i stvar je došla do toga da su prikupljene ponude zainteresiranih izvođača, ali su posao odgodile primjedbe Međimurskih voda, jednoga od poduzeća i ustanova koje moraju dati suglasnost na predloženi projekt. On je morao biti malo preinačen - proširenja će biti metalni, a ne betonski elementi, što je povoljno stoga što se očekuje da će manje stajati nego se isprva računalo. Ponovna procedura javne nabave trebala bi trajati kratko, ali će se ŽUC držati svog ograničenja - do sredine ožujka službeno traje sezona zimske službe, a potom će se posvetiti investicijama. Proširenje zato treba očekivati u travnju.

Izvor: 3070