Gradovi i općine 28.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Po putovnicu u Mursko Središće

U Murskom Središću proteklog je utorka svečano otvoren odjel upravnih poslova Policijske uprave međimurske u kojem će se obavljati poslovi izdavanja osobnih iskaznica, putovnica, prijava prebivališta i uvjerenja o prebivalištu. Upravni odjel smješten je u zgradi pokraj policijske postaje, u Frankopanskoj ulici 8, u prostoru koji je MUP-u ustupio Grad Mursko Središće, a Ministarstvo ga je opremilo potrebnom opremom, za što je utrošeno oko 138.000 kuna. Na ovaj će se odjel moći obratiti građani koji imaju prebivalište na području Grada Mursko Središće i općina Vratišinec, Selnica, Sveti Martin na Muri i Podturen, ali to mogu učiniti i oni koji prebivaju na području drugih gradova i općina, a te poslove obavljaju u sjedištu Policijske uprave međimurske - Grada Čakovca i općina Štrigova, Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Strahoninec, Orehovica, Mala Subotica, Belica, Pribislavec, Domašinec i Dekanovec. Ovdje će, neovisno o mjestu prebivališta, svi državljani Republike Hrvatske moći ishoditi putovnice.
Na svečanost otvaranja odjela u ime MUP-a odazvali su se pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak, načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić, ekipa iz PP-a Mursko Središće, a politiku su predstavljali župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Mladen Novak, predsjednik Gradskog vijeća Murskog Središća Miljenko Cmrečak, gradonačelnik Dražen Srpak, gradski vijećnici i načelnici susjednih općina. Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio je svima koji su svojim angažmanom pomogli da dođe do otvaranja ovog upravnog odjela i istaknuo da se radi o važnom koraku za ovaj grad i njegove građane, ali i građane susjednih općina, osobito one starije dobi koji će sada puno lakše moći rješavati poslove zbog kojih su putovali u Čakovec.
Lijepe riječi uputili su i načelnik Gosarić i župan Posavec koji je naglasio je da je realizaciju ovog projekta omogućio zajednički angažman Grada, Županije i MUP-a te da je on pokazao kako se takvim pristupom i otvorenom suradnjom, kojoj je interes građana na prvom mjestu, mogu postići značajni pozitivni pomaci za građane. I pomoćnica ministra istaknula je da je otvaranje ovog upravnog odjela dio šireg projekta koji Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u području upravnih poslova, u okviru kojeg će se takvi upravni odjeli u suradnji s jedinicama lokalne samouprave otvoriti i u drugim područjima.
Radno vrijeme upravnog odjela bit će utorkom od 9 do 17 sati i četvrtkom od 7,30 do 15,30 sati, dok ostale dane u tjednu neće raditi.
V.Trstenjak

Happyland
Bila je to velika svečanost. Gradski oci poklonili su se pomoćnici ministra, zahvalili županu i državi na pomoći, klinci iz dječjeg vrtića otplesali su nekoliko međimurskih, dečki iz Rudarskog zbora ozbiljnih su lica sudjelovali u događaju, mažoretkinje su čuvale ulaz u nove prostore, a žene u narodnim nošnjama pobožno pazile na jastučić sa škarama za rezanje vrpce, u dvorani vatrogasnog doma hladni naresci čekali su gladna usta nakon svečanosti... Našao se tu i neizostavan župnik koji je svetom vodicom poškropio nove prostore. I svi su bili happy. Gradonačelnik koji je najavio nove radne pobjede za Grad i nove prostore u kojima će država uskoro biti bliže svojim podanicima u svom je govoru nekoliko puta naglasio da je happy. Isto je ponovio i predsjednik Gradskog vijeća. I on je bio happy, a Grad Mursko Središće gotovo je proglašen Happylandom u kojem će, eto, sada sve biti ružičasto. U tren su zaboravljene godine praznih obećanja i predugo čekanje da se država, kojoj bi jedina svrha trebala biti da bude na usluzi svojim građanima, udostoji u Murskom Središću otvoriti prostor “pet puta tri metra”, s dva činovnika na nekoliko sati tjedno. A Serjončani su se pred tom i takvom državom rastopili od zahvalnosti i sreće, umjesto da pitaju zašto država to nije prije učinila - i da traže da odmah i sad država učini i ostalo što je potrebno kako bi Mursko Središće konačno postalo grad. (vt)

Izvor: 3074