Gradovi i općine 04.02.2017. 09:31. Zadnja izmjena: 04.02.2017. 09:31.

Metss 20/1 Belica

Ponedjeljkom su vaše novine najtraženija roba

U Belici se, na adresi Dr. Ljudevita Gaja 23 a, u sklopu opskrbnog centra, na oko 250 kvadrata smjestila i velika Metssova prodavaonica mješovitom robom. U trgovini koju dnevno posjećuje velik broj Beličana radi osam prodavačica, a mi smo na smjeni zatekli šest dobro raspoloženih dama. Voditeljica prodavaonice je Ljubica Antolek iz Male Subotice, a njezina zamjenica je Senka Janušić iz Male Subotice. U trgovini rade i Beličanke Mirjana Herman, Jasminka Obadić, Nikol Baksa, Josipa Lovrenčić i Karolina Antalašić te Marijana Zorčec iz Novakovca. Većina kupaca stalne su mušterije, a nerijetko se na kupnju odluče i slučajni prolaznici. Nekada je u prodavaonicu stizalo 70 primjeraka Međimurja, no, zbog velikog interesa, danas ih stiže više.

- Ponedjeljkom oko 16 sati stiže nam 100 primjeraka najnovijeg broja. Najvjerniji čitatelji to dobro znaju pa svoj primjerak kupuju odmah. Većinu prodamo do zatvaranja trgovine ponedjeljkom, a ostatak se uglavnom proda idućeg dana. Prodaja ovisi o temama na naslovnici, ali i godišnjem dobu. Više se kupuje zimi kada ljudi nisu zauzeti radovima u polju, rekla je zamjenica poslovođe Senka Janušić. Marijana Zorčec također je redoviti kupac. Novine godinama čita cijela obitelj, i to obavezno od posljednje prema prvoj stranici. - Mi smo zadovoljni sadržajem i Međimurje možemo samo pohvaliti jer se uvijek nađe za svakoga ponešto, istaknula je M. Zorčec. Mirjana Herman prvo prouči stranice sporta.

- Čitaju ih svi članovi obitelji, a budući da mi je sin rukometaš, a nekad se rukometom bavio i suprug, prvo okrenemo na sport, a tek onda čitamo dalje. Josipa Lovrenčić također prati sportska događanja. - Sportske stranice su odlične, a nakon što pročitam sportske članke, pogledam crnu kroniku, ali i vijesti iz općine, rekla je J. Lovrenčić.