Gradovi i općine 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Ponovo otvoren "Prostor"

Skupina entuzijasta, od srednjoškolaca do onih u tridesetim godinama života, pa i starijih, cijelo je proteklo ljeto radila na obnovi Prostora – mjesta za mlade u kompleksu Starog hrasta u Čakovcu. Prostor, koji je do prije nekoliko godina bio popularno okupljalište mladih, ponovo je počeo s radom. Kao i ranije, vode ga članovi Centra za mlade (CeZaMa).
- Smatramo da u Čakovcu vlada nedostatak sadržaja za mlade, posebno one sklone alternativnoj sceni. Međimurje je na odličnoj poziciji, pa nam rado dolaze strani bendovi i umjetnici različitih profila. S mnogima smo već i u kontaktu. To su osnovni razlozi zbog kojih smo zaželjeli ponovo pokrenuti programe u Prostoru. Oni se neće odvijati samo vikendom, već i tijekom tjedna. Vjerujemo da će Prostor zaista zaživjeti, i to dugoročno, tim više što nećemo sami odlučivati o sadržajima, već ćemo osluškivati naše goste i zajedno s njima kreirati programe - rekli su nam voditelj Centra za mlade Karlo Kozar i potpredsjednik te udruge Matija Čeh. Uz njih, na obnovi Prostora radilo je još 30 volontera.
Prvi koncert u Prostoru u petak je održala grupa Mokre gljive, a voditelji najavljuju i slušaonice, kazališne predstave, izložbe, radionice, ekološke akcije...
Velimir Kelkedi

Izvor: 3058