Gradovi i općine 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

PORCIJUNKULOVO: Svi pohrlili po kišobrane

Kišobrani koji su izazvali opće oduševljenje Čakovčana i svih posjetitelja ovogodišnjeg Porcijunkulova nakon završetka manifestacije „pušteni“ su u humanitarnu prodaju. Kako su izvijestili iz Grada Čakovca i gradske Turističke zajednice, minimalna cijena bila je 30 kuna, a već u prvim danima rasprodano je svih otprilike 1.000 komada. Koliko je ukupno novca prikupljeno, jer spomenutom treba pridodati i prihod od humanitarne prodaje „najveće međimurske štrudle“, priopćit će na skorašnjoj konferenciji za novinare.

- Proteklih dana Čakovec je bio turističko i zabavno središte ovog dijela Hrvatske, a svi zajedno pokazali smo da se novim idejama, suradnjom i planiranjem, ova manifestacija može podići na višu razinu. Zahvaljujem svim izlagačima na sudjelovanju, posjetiteljima i prijateljima Čakovca na dolasku i podršci, a djelatnicima Turističke zajednice Grada Čakovca na obavljenom poslu, rekao je na završetku manifestacije, gradonačelnik Stjepan Kovač.

Spomenimo i da, unatoč iznimno velikom broju posjetitelja, za vrijeme Porcijunkulova u gradu nisu zabilježeni teži slučajevi narušavanja javnog reda i mira. (vk) 

Izvor: 3094