Gradovi i općine 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Požar ugašen iz "šoderice"

Dobrovoljna vatrogasna društva okupljena u Vatrogasnu zajednicu područja Donjeg Kraljevca i Goričana svoju su spremnost provjerila u petak, 22. studenoga vježbom kod prostora uz Tvornicu obuće MEISO u Goričanu.
U vježbi je sudjelovalo 55 vatrogasaca s 12 vozila i 7 agregata za vodu, iz svih DVD-a područja Goričana, Donjeg Kraljevca, Hodošana, Palinovca, Donjeg Hrašćana, Svetog Jurja u Trnju i Donjeg Pustakovca.
Pretpostavka vježbe bila je da je u tvornici pri radu s ljepilom izbio požar u neposrednoj blizini skladišta ljepila i kotlovnice na lož ulje, u vrijeme smjene radnika, a da je u trenutku gašenja nestalo vode u hidrantima i vodovodu, dok tvornica nema vlastiti izvor vode. Tako je vodu trebalo dobaviti relejnom dobavom iz “šoderice” udaljene pola kilometra. Zadatak koji je tražio visoku koordinaciju nekoliko društava obavljen je uspješno - korištenjem 7 agregata voda je brzo dovedena do navalnih vozila. VZP Donji Kraljevec-Goričan zahvaljuje direktorici Snježani Dominić i radnicima Tvornice MEISO Goričan na suradnji u vježbi, a i na domjenku koji su nakon nje priredili za sudionike.
Tomislav Gudlin
Snimila
Valentina Gudlin

Izvor: 3061