Gradovi i općine 07.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Prelog dodijelio priznanja svojim građanima

Preloški Dom kulture u petak je bio dupkom pun. Uz Dan Grada održavala se svečana sjednica Gradskog vijeća, a među uzvanicima su bila mnoga viđena imena društvenog života Međimurja. Osobitu pozornost i simpatije izazvao je general Ante Gotovina koji je došao preuzeti nagradu počasnog građanina Grada Preloga.

Uz domaćine, odazvao se i župan Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, gradonačelnik prijateljskog Malog Lošinja Gari Cappelli, načelnici općina, gospodarstvenici, predstavnici udruga i klubova. Obraćajući se prigodnim govorom predsjednik Gradskog vijeća Goran Gotal akcentirao je najvažnije investicije u minuloj godini i posebno naglasio da je decentralizacija u Hrvatskoj nužnost, jednako kao i zaokret u poreznoj politici.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek i predsjednik Gradskog vijeća Goran Gotal obratili su se prigodnim govorima, o čemu pišemo u našem tiskanom izdanju. 

Uz Dan Grada dodijeljene su nagrade i to Plakete Vladimiru Šestanu, Inner Wheel Clubu Prelog, Priločkoj amaterskoj sceni, Josipu Novaku i Rudolfu Stančinu. Grb Grada dodijeljen je Ignacu Beliću, Josipu Hržiću i Ivanu Koscu, a nagrada za životno djelo prečasnom Antunu Hoblaju, župniku Župe sv. Jakoba u Prelogu. General Ante Gotovina također je preuzeo svoju nagradu počasnog građanina Preloga.

Izvor: 3163