Gradovi i općine 18.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

PRELOG: Kompostana ide, u zoni još jedan investitor

Zamorno je već u pozivu za 6. sjednicu Gradskog vijeća Preloga izlgedao dnevni red od čak 22 točke. No, što se mora, nije teško, pa su se vijećnici u četvrtak, 27. ožujka primili posla i od spomenutog proradili 22 točke, veći dio rutinski. Radilo se, naime, o usvajanju i “primanju k znanju” nebrojenih izvješća koja se mogu brojiti u “lanjski snijeg”, ali ih se - tako traži administrativna procedura - jednom mora proći.
PUNO IZVJEŠĆA
Između ostalih - tu je bilo izvješće o poslovanju GDV-a Fijolica, Knjižnice i čitaonice, Doma kulture, pa zatim i svih pratećih proračunskih dokumenata za 2013. godinu (programi gradnje i održavanja infrastrukture, programi zadovoljavanja javnih potreba u kulturi, sportu, socijali...).
Također, zbog administrativnih potreba, mijenjani su na sjednici i dopunjavani temeljni akti gradskog poduzeća Marina d.o.o. i djelomično statut GDV-a Fijolica.
Među odlukama vrijedi tek izdvojiti odluku o o izgradnji kompostane na izdvojenom građevinskom području izvan Preloga, na jugozapadnom izlazu iz grada prema Čakovcu.
I DVIJE PRAVE VIJESTI
Aranžman podrazumijeva da Grad Prelog osigurava zemljište (Gorice) površine jednog hektara, a projektiranje zahvata u cijelosti financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će svojim sredstvima pokriti i 80 posto troškova gradnje, od ukupno 2,4 milijuna kuna vrijednosti radova, a tek 20 posto teret je Grada Preloga.
Vijest o daljnjoj izgradnji na području preloške sjeverene induzone u sumornoj gospodarskoj klimi Hrvatske vjerojatno će ponovo (kao i slične ranije) u medijima nacionalnog dometa blistati: talijanskom investitoru prodat će se zemljište za gopodarsku izgradnju koja u perspektivi u prvom koraku obećava novih četrdesetak radnih mjesta. (MB)

Izvor: 3077