Gradovi i općine 02.01.2017. 07:44. Zadnja izmjena: 02.01.2017. 07:45.

OV Sveti Juraj na Bregu

Prenapuhane brojke glavnog dokumenta?

Ključna točka posljednje ovogodišnje sjednice Općinskog vijeća Općine Sveti Juraj na Bregu, zakazane za utorka, 20. prosinca, odnosila se na donošenje proračuna za 2017. godinu. Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović predočio je vijećnicima proračun za iduću godinu težak 15.329.500 kuna. Najveća stavka s prihodovne strane proračuna odnosi se na kapitalne investicije – devet milijuna i dvjesto tisuća kuna, od čega se sedam milijuna planira povući iz europskih fondova, a ostatak realizirati iz državnog i županijskog proračuna te uz kapitalne pomoći Županijske uprave za ceste.

Najveća planirana investicija u narednoj godini je proširenje vrtića u Lopatincu i obnova zgrade Doma mladeži u kojoj se nalazi, vrijedna pet milijuna kuna. Za dovršetak izgradnje kanalizacije iz proračuna će se izdvojiti pola milijuna kuna. Isti toliko iznos Općina planira za realizaciju projekta Eko vrt, dok je za oživljavanje doma kulture Jurica Murai i izgradnju Jurovskog parka predviđeno dodatnih milijun kuna.

Od većih investicija planira se izgradnja cesta i biciklističkih staza (400 tisuća kuna), izgradnja poduzetničke zone (200 tisuća) i stambene zone u Brezju (200 tisuća). 300 tisuća kuna namijenjeno je za nabavku školske kuhinje i realizaciju jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Pleškovcu.

Željko Medved (HNS)

Prijedlog je prihvaćen s 10 glasova ZA, četiri suzdržana i jednim protiv (Željko Medved). Suzdržani i protivan proračun smatraju prenapuhanim.