Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

PRESEKA: NK Bratstvo na vijeću

Djelovanje nogometnog kluba Bratstvo iz Preseke bilo je tema izlaganja na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Gornjem Mihaljevcu. Predsjednik Josip Petković zatražio je od Milana Flinčeca da vijećnicima iznese ono najvažnije, a u skladu s najavom koju je Vijeću dao nakon što se na ranijoj sjednici propitivalo korištenje imovine kluba.
Flinčec je istaknuo da klub raspolaže nepokretnom imovinom koja bi u slučaju gašenja i prekida rada kluba pripala Općini.
- Klub je jednom godišnje dužan podnijeti financijsko izvješće Općini, što redovito i činimo. Tijekom 2013. godine dobili smo tri tisuće kuna dotacije od Općine i 500 kuna za Kup. Investirali smo u vodovodni šaht, u čemu su članovi i simpatizeri kluba sudjelovali s 35 tisuća kuna, a HEP je pokrio 50 tisuća.U godini smo prikupili 15 tisuća kuna dobrovoljnih priloga, u postupku je legalizacija građevina kluba, pa će i to biti izdatak, rekao je, među ostalim, M. Flinčec.
Načelnik Goran Lovrec zatražio je da u Općinu budu dostavljeni računi vezani uz legalizaciju objekta NK-a Bratstvo. (al)

Izvor: 3067