Gradovi i općine 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Priznanja / Skuplja voda

Javna priznanja
Gradonalčelnik Murskog Središća Dražen Srpak usvojio je prijedlog javnog poziva za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Mursko Središće za 2013. godinu, a prijedlog je potvrdilo i Gradsko vijeće na sjednici održanoj proteklog utorka.
Rok za podnošenje prijedloga kandidata za javna priznanja je najkasnije do 10. veljače 2014. godine. (vt)

Nakon Hlapičine, i Vijeće mjesnog odbora Križovec odlučilo je podići cijenu vode koju mještani koriste iz mjesnog vodovoda. Nova, viša cijena vode obračunavat će se od prvog dana 2014. godine. Kućanstva će mjesečno plaćati 50 kuna, onima koji imaju status samačkih domaćinstava cijena će biti 25 kuna, a domaćinstva čiji su članovi na privremenom radu u inozemstvu plaćat će 250 kuna godišnje.
Ona kućanstva koja u ljetnim mjesecima vodu iz mjesnog vodovoda koriste za punjenje bazena plaćat će dodatnih 50 kuna, a posebna cijena koju će odrediti Grad Mursko Središće vrijedit će za veća seoska gospodarstva i obrtnike.
Križovec i Hlapičina jedina su međimurska naselja u kojima je još uvijek u upotrebi mjesni vodovod, unatoč izgrađenoj javnoj vodovodnoj mreži. Svi dosadašnji pokušaji gradskih vlasti da zatvore seoske vodovode u Križovcu i Hlapičini do sada su bili bezuspješni. Čini se kako je aktualna vlast tu temu prestala spominjati, pa ljudi i dalje bez problema koriste svoju vodu. (vt)

Izvor: 3059