Gradovi i općine 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Prodana zadnja velika parcela

Prošlog tjedna, u gospodarskoj zoni Prelog - sjever akontirana je (praktično uzevši, prodana) posljednja raspoloživa parcela veća od jednog hektara inozemnom investitoru koji će - koliko je sada poznato - na gradilištu površine 10.056 m² graditi tvornicu za proizvodnju metalnog medicinskog mobilijara za ordinacije. 

Za parcelu vrijednu 110.000 eura investitor je - premda još nema ni projekte, ali ima jasan poslovni plan - akontirao 50% od cijene, želeći si osigurati potreban prostor.

U zoni Prelog - sjever za prodaju je tako sada ostala samo još jedna slobodna parcela, površine 7.000 m². No, došla je i vijest da se mehanizam Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) pokrenuo i zahtjev Grada Preloga za dodjelom daljnjih 160.000 m² državnog zemljišta uz koje već postoji potrebna infrastruktura za gospodarsku izgradnju ovih je dana konačno (nakon više od pola godine) “u proceduri”.

O toj proceduri ovisi kada će Grad Prelog (s gotovom prostorno-planskom dokumentacijom) moći odgovoriti na zahjeve još četiri investitora čija su “pisma namjere” za kupnju parcela u Gradu “na čekanju” dok državna administracije ne obavi svoj dio posla. (MB)  

Izvor: 3096