Gradovi i općine 13.08.2016. 10:26. Zadnja izmjena: 13.08.2016. 10:32.

Lovačko društvo Prepelica

Projekt razvoja lovnog turizma pokrenut u Maloj Subotici

Općina Mala Subotica izradila je projektnu dokumentaciju za projekt razvoja lovačkog turizma u Međimurskoj županiji. Za potrebnu dokumentaciju izdvojeno je 177.500 kuna. Uređenje lovačke remize površine 36.000 metara kvadratnih uključivat će uređenje prilaza sa dvadeset parkirnih mjesta, uređenje staza i zelenih površina kod Lovačkog društva Prepelica Mala Subotica.

Izrađena je i dokumentacija za objekte koji će služiti za skladištenje mesa divljači. Planira se uređenje civilnog strelišta otvorenog tipa za puške sa glatkim cijevima svih kalibara za leteće mete, zatim civilno strelište otvorenog tipa za puške svih kalibara te strelište zatvorenog tipa s potrebnom komunalnom infrastrukturom ukupne površine 160 metara kvadratnih. U tijeku je dobivanje lokacijske dozvole, nakon čega slijedi početak gradnje.

S obzirom na financijsku težinu projekta, 80 posto sredstava stići će iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok je preostalih 20 posto osigurano u općinskom proračunu.